Overslaan naar content

Monteur Werktuigbouw / Procesoperator

Op locatie
 • Hoogkerk
€ 2.900 - € 4.100 per maandTechniek

Functieomschrijving

Heb je ervaring als Monteur Werktuigbouwkunde en ben je op zoek naar een baan met veel afwisseling en technische uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Monteur Werktuigbouw/Procesoperator

Wat ga je doen?

In deze functie als Monteur WTB/Procesoperator vervul je twee rollen; tijdens de productieperiode (bietencampagne) van september t/m januari en tijdens de diksapraffinage van mei t/m juni als Procesoperator. Wanneer we geen productie draaien (intercampagne) werk je als Monteur Werktuigbouwkunde.


Tijdens de bietencampagne en diksapraffinage ben je werkzaam in 5-ploegendienst en zorg je ervoor dat de productie op de suikersectie goed verloopt. In deze periode ben je +/- 80% op de controlekamer te vinden en +/- 20% in de fabriek. Je lost mechanische storingen op en samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de fabriek zonder problemen draait. Tijdens de campagne werk je in een sociaal en hulpvaardig team dat bestaat uit ongeveer 20 collega’s. Het team bestaat uit procesoperators, storingsmonteurs en fabricage medewerkers.


Als Procesoperator regel en bedien je de processen binnen jouw expertise en draag je zorg voor het optimaliseren van procesonderdelen. Het gaat hierbij om de juiste afstemming tussen product, proces en installaties. Verder denk je mee in het verbeteren van preventief onderhoud en los je eerstelijns storingen op.


Tijdens de intercampagne ben je werkzaam in dagdienst als Monteur WTB en pleeg je onderhoud aan de stilstaande machines- en installaties. Je houdt je bezig met de werktuigbouwkundige onderdelen van de suikersectie. Denk hierbij aan pompen, leidingwerk en hydrauliek. Gedurende de intercampagne werk je veel samen met onderhoudsmonteurs en storingsmonteurs aan het verbeteren van het productieproces. Iedereen werkt hard, maar we vinden ook humor en plezier in het werk enorm belangrijk.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde Mbo 4 opleiding, in de richting werktuigbouwkunde. Ook wanneer je de opleiding AOT/MAROF of een vergelijkbare opleiding hebt afgerond nodigen we je uit te reageren;
 • Minimaal enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de procesindustrie. Ook stage-ervaring is hierbij waardevol!
 • Je werkt graag samen met collega’s maar kunt ook zelfstandig complexere werkzaamheden uitvoeren;
 • Daarnaast ben je gedreven, ga je proactief te werk en ben je in staat in verschillende functiedisciplines mee te denken;
 • Je bent ambitieus en bereid jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van een opleiding of aanvullende cursussen.


Wat krijg je ervoor terug?

 • Een informele werksfeer met leuke collega’s, waarin de mens centraal staat;
 • Je gaat aan de slag bij een ontzettend duurzaam bedrijf. Zo zijn wij één van de grootste groen gasproducenten van Nederland!
 • Een uitstekend (start)salaris van €2.900,- tot €4.100,- bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek (indeling afhankelijk van kennis en ervaring), na verloop van tijd kun je groeien naar de volgende salarisschaal (tot €4.500,-);
 • 28% ploegentoeslag tijdens de campagne;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek);
 • 23 ADV-dagen (o.b.v. 40-urige werkweek) welke je kan opnemen of (deels) uitbetalen;
 • Klik hier voor een totaaloverzicht van de voorwaarden.


Over Cosun Beet Company

Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) streeft ernaar om de groenste, innovatiefste en succesvolste bietenverwerker van de wereld te zijn. Met ca. 850 medewerkers zijn we één van de meest efficiënte suikerproducenten in Europa. Naast het ontwikkelen, produceren en verkopen van suiker en suikerspecialiteiten worden alle onderdelen van de suikerbiet verwerkt tot producten voor o.a. voeding, energie en biobased producten. Alle componenten van de biet worden benut, waardoor er geen afval is. Duurzaam ondernemen is verweven in onze strategie, zowel voor klanten, telers als medewerkers.


Bekijk deze video voor meer inzicht in het productieproces en informatie over de organisatie.


Contact en informatie

Meer informatie over de inhoud van de functie kan je verkrijgen bij Wichard de Groot (HR Recruitment Specialist, #LI-WD1) via 06-20879943.


Enthousiast geworden?

Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Je kunt reageren door op onderstaande sollicitatiebutton te klikken.


Acquisitie n.a.v. deze vacature is niet gewenst.

Op locatie
 • Hoogkerk, Groningen, Nederland
€ 2.900 - € 4.100 per maand
Techniek

of

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment

Cosun & Cosun Beet Company

Communicatie, HR, F&C, ICT, Secretariaat & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment

Cosun & Cosun Beet Company Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Amy van Veen

HR Specialist Recruitment

Cosun & Cosun Beet Company

Logistiek, Inkoop, Agrarische Dienst & Sales.

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment

Cosun Beet Company Groningen

Jessica van Turnhout

Campus Recruiter

Cosun & Cosun Beet Company

Stages, BBL & Trainees

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor

Sensus

Vacatures Sensus

Simone van Gameren

Management Assistent

IRS

Vacatures IRS

Berend Benraad

HR Specialist Recruitment

Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)Wat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!