Skip to content

IT - OT System Engineer

Op locatie, Hybride
 • Steenderen
 • Dinteloord
+1 meer
€ 4.100 - € 6.000 per jaarICT

Functieomschrijving

Ben jij in het bezit van een HBO diploma, ben je goed op de hoogte van virtualisatie en ken jij VMware op je duimpje? Heeft het Operational Technology (OT) landschap voor jou geen geheimen en weet je alles over ICS, SCADA en PLC’s? En werk je daarnaast graag aan Cyber Security en zeker wanneer je hoort dat we ISO 27001 gecertificeerd zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het Shared Service Center (SSC) van Cosun, met als standplaats Steenderen zijn wij op zoek naar een klantgerichte collega voor de functie van:


IT - OT System Engineer

(32 - 40 uur)

Achtergrond

Als onderdeel van de digitalisering strategie gaat SSC haar dienstverlening uitbreiden naar het OT domein. Samen met de businessgroepen wordt een verder integratie van IT en OT ingevuld. Een realtime Data Lake wordt Cosun breed geïmplementeerd. Het beheer en de standaardisatie hiervan is onderdeel van het SSC.


Wat ga je doen?

 • Je werkt samen in ICT projecten als het gaat om technische implementaties. Het realiseren van IT-OT koppelingen is je primaire taak. Denk bijvoorbeeld aan een project omtrent het veilig ontsluiten van een fabrieksproces in lijn met ons ICT beveiligingsbeleid of het implementeren van de verbeterpunten die uit een cybersecurity audit zijn gekomen.
 • Je bekijkt welke incident tickets binnen zijn gekomen bepaalt hierin de prioritering.
 • Je gaat systematisch aan de slag met Incidenten en Root Cause Analysis (RCA). Waar komt het probleem vandaan en hoe lossen we het op?
 • Je werkt samen in projecten met de OT specialisten van de fabrieken, leveranciers en andere teams.
 • Je bepaalt, denkt mee, verbetert en onderhoudt standaarden op het gebied van de IT/OT connectiviteit. Dit betreft werkzaamheden in het OT domein( Aveva, GE/Ifix,ABB, Siemens ed) en in het IT Domein (Plantweb Optics/Emerson etc).
 • Je richt je op complexe vraagstukken op de scheidingslijn tussen het IT en OT landschap en zorgt dat de fabriek blijft draaien.
 • Je voert gesprekken met interne klanten en richt je jezelf op het vertalen van functionele eisen naar technische oplossingen. Je bent verantwoordelijk voor jouw tickets en zorgt er dan ook voor dat je goed contact houdt met je stakeholders en zorgt dat je administratie altijd netjes op orde is.


Collega aan het woord:

“Je werkt afwisselend thuis, in de fabriek of op kantoor. Je dag start met een bakje koffie en even contact zoeken met je collega’s, ons team zit verspreid over verschillende locaties dus dit contact gebeurt veelal online. Je kijkt in de monitoring software naar de actuele status van de omgeving. Bij afwijkingen maak je hier een melding van en bepaal je de prioriteit hiervan.
Er liggen altijd enkele implementatie projecten bij je waarvoor je zelf afstemming zoekt met de klant om tot het gewenste resultaat te komen. Je werkt met name met storage, virtualisatie en netwerk producten maar ook een groot deel met Windows servers. Ook heb je met regelmaat contact met onze andere technische teams, collega’s van onze bedrijven in de fabriek en leveranciers voor het oplossen van problemen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog vervang trajecten en nieuwe omgevingen waar we aan werken in projecten. Binnen onze omgeving zijn er veel mogelijkheden om je te specialiseren in verschillende kennisgebieden”.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde HBO opleiding.
 • Minimaal 6 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Gedegen kennis en ervaring van OT systemen, industrie 4.0 concepten en IEC62443.
 • Kennis van Virtualisatie en ervaring met VMware is een must.
 • Gedegen kennis van industriële netwerkverbindingen.
 • Je bent oplossing gedreven, Analytisch sterk, bent goed in conceptueel denken en plannen & organiseren.
 • Verder werk je graag samen en ben je klantgericht.
 • Je voelt je verder verantwoordelijk voor jouw tickets en zorgt dat je administratie altijd netjes op orde is.
 • Een rijbewijs en auto (er is ook een poule auto beschikbaar) daar je 10% van je tijd onderweg bent en niet alle locaties makkelijk bereikbaar zijn met het OV.
 • Uitstekende kennis van zowel de Nederlandse als Engelse taal. (a Dutch language proficiency at least at a B1 level is mandatory).
 • Flexibiliteit (24/7 consignatiedienst, sommige acties kunnen enkel buiten kantooruren gepland worden. Dit alles komt ongeveer neer op gemiddeld 3 uur werk, per maand, buiten kantooruren).


Wat krijg je ervoor terug?

 • Een uitstekend startsalaris van €4.100,- tot €6.000,- bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek (indeling afhankelijk van kennis en ervaring);
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek);
 • 23 ADV-dagen (o.b.v. 40-urige werkweek) welke je kan opnemen of (deels) uitbetalen;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Klik hier voor het totaaloverzicht van voorwaarden.


Contact en informatie?

Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij Niek Bruggeman +31610088372.


Enthousiast geworden?

Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet via onderstaande sollicitatiebutton ter attentie van Leoni van Leeuwen, HR-Specialist Recruitment (#LI-LV1).


*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Op locatie, Hybride
 • Steenderen, Gelderland, Nederland
 • Dinteloord, Noord-Brabant, Nederland
+1 meer
€ 4.100 - € 6.000 per jaar
ICT

of

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Communicatie, HR, F&C, ICT, Secretariaat & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Amy van Veen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Logistiek, Inkoop, Agrarische Dienst & Sales.

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company Groningen

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures Sensus

Simone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Berend Benraad

HR Specialist Recruitment a.i. Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Wat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!