Zum Inhalt springen

Senior Project Controller

Op locatie, Hybride
 • Dinteloord
€ 90.000 per jaarFinance

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste Project Controller die een cruciale rol speelt in het verbeteren van werkprocessen en systemen binnen de Projecten Afdeling? Heb je ruime ervaring in project planning & control binnen de procesindustrie en word je enthousiast van projectmanagement, cost estimation en riskmanagement? Dan hebben wij een uitdagende functie voor je binnen het Project Office op het centraal kantoor van Cosun Beet Company te Dinteloord als:

Senior Project Controller

(36 – 40 uur)


Over Cosun Beet Company:

Bij Cosun Beet Company staat duurzaamheid hoog in het vaandel en streven we naar een leidende positie in de circulaire valorisatie van nevenstromen. Ons internationale bereik stelt ons in staat om een positieve impact op de wereld te realiseren. Als onderdeel van de Cosun Group zijn we een toonaangevend bedrijf met een innovatieve aanpak en een sterke focus op duurzaamheid.

Daar beelden meer zeggen dan woorden, bekijk hier onze video van het centraal kantoor.
Wat ga je doen als Project Controller?

Als Project Controller bij Cosun Beet Company ben je verantwoordelijk voor het beheersen, verbeteren en implementeren van werkprocessen en systemen binnen het Project Office.

 • Je adviseert en ondersteunt het management bij de inrichting van administratieve projectadministratie en interne controle voor grootschalige investeringsprojecten.
 • Je voert risicoanalyses en financiële onderzoeken uit voor toegewezen projecten.
 • Je speelt een belangrijke rol in het opstellen van (periodieke) rapportages en bewaakt de financiële controle en o.a. contractvoortgang.
 • Als specialist op het gebied van project control volg je ontwikkelingen nauwgezet en neem je deel aan diverse interne en externe stuur-, werk- en projectgroepen.

Waar kom je te werken?

De afdeling Project Office bestaat uit circa 15-20 medewerkers en is verantwoordelijk voor:

 • De voorbereiding en realisatie van grote, complexe projecten waarvan enkele met een budget van 50 miljoen of meer en een jaarlijkse investeringsomvang van > 100 mln;
 • Vanaf aanvaarding van de projectopdracht het structureren en inrichten van een adequate projectorganisatie en een tijdige en kwantitatief en kwalitatief voldoende bemensing van het project;
 • Het organiseren en beheersen van veiligheid, ARBO, milieu, vergunningen, kwaliteitszorg, kostengineering, planning, documentatie, contracting e.d;
 • Beheren van de projectbeheersingssystematiek en verbeteren;
 • Inrichten van de organisatie voor Brown field projecten in overleg met andere bedrijfsonderdelen.
 • Beheren van het project portfolio en rapporteren aan de directie;
 • Initiëren en uitwerken van overkoepelende programma’s in relatie tot assetprojecten uit.


Vereisten

Wat neem je mee?

 • Ervaring in een projectomgeving binnen de procesindustrie met planning & control.
 • Enthousiasme voor projectmanagement, cost estimation en riskmanagement.
 • Je bent sterk in de volgende competenties: Plannen en organiseren, Voortgangsbewaking, Klantgerichtheid, Probleemanalyse, Oordeelsvorming, Overtuigingskracht, Samenwerken, Kwaliteitsgerichtheid.


Hoe kan een werkdag eruit zien?

 • 9:00 uur: Je begint met het analyseren van risico's en het uitvoeren van financiële onderzoeken voor toegewezen projecten.
 • 10:30 uur: Samen met het projectteam coördineer je de werkzaamheden op het gebied van status, voortgang en prognoses.
 • 12:00 uur: Tijd voor een welverdiende lunchpauze met je collega's.
 • 13:00 uur: Je bereidt periodieke rapportages voor, zoals maand- en kwartaalverslagen.
 • 14:30 uur: Je waarborgt financiële controle en bewaakt de voortgang van contracten in samenwerking met de afdeling Finance & Control (F&C) en Procurement & Contracting.
 • 16:00 uur: Je neemt actief deel aan het project assurance process door projectreviews en audits uit te voeren.
 • 17:00 uur: Na een productieve dag evalueer je de prestaties en uitdagingen.


Collega aan het woord:

"Als Project Controller bij Cosun Beet Company heb ik een uitdagende en veelzijdige rol. Samen met het projectmanagement werk ik nauw samen om financieel inzicht en ondersteuning te bieden voor grootschalige investeringsprojecten. Mijn dagelijkse taken omvatten onder andere het uitvoeren van risicoanalyses en financiële onderzoeken voor toegewezen projecten, het coördineren van werkzaamheden op het gebied van tijd, geld, resources en scope, en het opstellen van periodieke rapportages.

Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat ik een cruciale rol speel in het bijdragen aan de succesvolle uitvoering van belangrijke projecten. Het voortdurend verbeteren van werkprocessen en het zorgen voor financiële controle geeft mij veel voldoening. Bovendien blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in project control, wat bijdraagt aan mijn expertise en erkenning als specialist op dit gebied.

Ik ben bevoegd om voorstellen te doen en wijzigingen te initiëren in werkprocessen, methodieken en systemen binnen toegewezen projecten op het gebied van project control. Daarnaast voer ik risicoanalyses en financiële onderzoeken uit om belangrijke inzichten te verzamelen. Mijn werkcontacten variëren van (senior) projectmanagers tot leveranciers en contractors, waardoor ik een breed netwerk heb om mee samen te werken."


Wat bieden wij jou?

 • Een marktconform salaris o.b.v. een 40-urige werkweek (indeling afhankelijk van kennis en ervaring);
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek);
 • 23 ADV-dagen (o.b.v. 40-urige werkweek) welke je kan opnemen of (deels) uitbetalen;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Klik hier voor het totaaloverzicht van voorwaarden.


Enthousiast?

Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet! Je kunt solliciteren door op onderstaande button te klikken en je motivatie te richten aan Leoni van Leeuwen, HR Specialist Recruitment (#LI-LV1).

Op locatie, Hybride
 • Dinteloord, Noord-Brabant, Nederland
€ 90.000 per jaar
Finance

of

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Communicatie, HR, F&C, ICT, Secretariaat & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Amy van Veen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Logistiek, Inkoop, Agrarische Dienst & Sales.

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company Groningen

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures Sensus

Simone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Berend Benraad

HR Specialist Recruitment a.i. Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Wat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!