Overslaan naar content

Teamleider Verlading

Op locatie
 • Roosendaal
€ 3.800 - € 4.900 per maandProductie staf

Functieomschrijving

In deze functie geef je leiding aan de ploegoperators (en eventuele uitzendkrachten). In deze functie draag je zorg voor de veiligheidsnormen, kwaliteitsnormen, productiedoelstellingen en de ontwikkeling van de medewerkers. De Verlading (FOS verwerking) houdt zich bezig met de productie van oligofructose binnen de juiste specificaties (kleur en vezellengte) en hoeveelheden. Daarnaast houdt de afdeling zich bezig met logistieke werkzaamheden omtrent het laden van bulk of het transport van containers.


Werk week: 40 uur per week

Locatie: Sensus Roosendaal

Contract: Periode van 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd

Publicatie datum: 6 juni 2024

Vereisten

Wat ga je doen?

 • Je draagt zorg voor het handhaven van de productieplanning en opvolgen van het capaciteitsplan om de geplande productie doelstellingen te halen.
 • Je neemt zelfstandig beslissingen ten aanzien van veiligheid, kwaliteit en capaciteit.
 • Je motiveert operators om het productieproces continue te verbeteren.
 • Je stimuleert de ontplooiing en ontwikkeling van jouw operators en voert jaarlijks ontwikkelgesprekken. Je stelt tijdens deze gesprekken persoonlijke doelstellingen gericht op de persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze gesprekken cascadeer je de afdelingsdoelen die opgesteld zijn door de Manager Production om de productie doelstellingen te halen.
 • Je draagt jaarrond zorg voor een juiste ploegbezetting bij onder andere verlof en verzuim van medewerkers.
 • Je bewaakt de ontwikkeling van je medewerkers van het team, door onder meer: initiëren van opleidingen, certificeringen en werkoverleggen met het eigen team.
 • Je controleert in SAP de productiegegevens en je signaleert afwijkingen en neemt de juiste maatregelen daarop.
 • Je bent binnen ons TPM-programma betrokken (als pilaarleider of pilaarlid) en draagt daar actief aan bij. Je motiveert je team om dit ook te doen.
 • Je voert het autonoom onderhoudsprogramma uit en begeleidt hierin de lijneigenaren.
 • Je bent verantwoordelijk voor een juiste ploegoverdracht, voor de vastlegging hiervan en je bent verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van de afdeling tijdens het ochtendoverleg.
 • Je draagt zorg voor een veilige en prettige werkomgeving, waarin je samen met je team de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van ons proces waarborgt en toe ziet op de juiste toepassingen van onze voorschriften op het gebied van hygiëne, arbeidsomstandigheden, milieu, orde en netheid.
 • Je waarborgt dat er volgens de juiste standaarden gewerkt wordt binnen de ploeg.
 • Bij kwaliteits- of prestatieafwijkingen ben je er verantwoordelijk voor dat er analyses gemaakt en uitgewerkt worden en de juiste maatregelen daarop genomen worden door je team
 • Je draagt zorg voor de verbetering en standaardisatie van werkmethoden en -processen.
 • Je draagt zorg voor de uitvoering van mini Kaizens door het team en faciliteert hierbij waar nodig.

Wie ben jij?
Je hebt een afgeronde MBO opleiding richting procestechniek, bij voorkeur niveau 4. Daarnaast heb je een aantal jaren relevante werkervaring in de procesindustrie. Ook heb je kennis van indampers en pasteurisatieprocessen en neem je deel aan de BHV organisatie. Je toont initiatief, bent besluitvaardig en handelt proactief. Je bent een echte teamplayer die de drive heeft om het team te sturen. Deze functie is in dagdienst. 

Wie zijn wij?

Sensus produceert en verkoopt de innovatieve ingrediënten inuline en oligofructose. Deze ingrediënten zijn van nature aanwezig in cichoreiwortels. Inuline en oligofructose zijn prebiotische voedingsvezels die worden toegepast in voedings- en drankproducten voor onder ander vezelverrijking, suiker- en/of vetvervanging of textuureigenschappen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze voedingsvezels eigenschappen hebben die gunstig zijn voor de menselijke gezondheid. Zo bevorderen ze onder andere de darmgezondheid. Inuline en oligofructose worden bijvoorbeeld verwerkt in voedingsproducten zoals brood, yoghurt, ontbijtgranen, mueslirepen, babyvoeding, snoepgoed, ijs en chocola. We zijn geïnspireerd door inuline en deze inspiratie is onze drive om samen met klanten lekkere, gezondere producten te maken.

Het hoofdkantoor van Sensus is gelegen in Roosendaal. Sensus kent een productielocatie in Roosendaal en één in Zwolle. Vanuit onze sales kantoren in Roosendaal (NL), New Jersey (USA) en Kuala Lumpur (MY) bedienen wij de wereldwijde markt. In samenwerking met business partners verkopen wij in meer dan 50 landen. Wij werken samen met klanten en business partners en bieden ondersteuning bij het ontwikkelen en op de markt brengen van voedingsproducten die bijdragen aan een gezondere leefstijl. Sensus is onderdeel van de coöperatie Royal Cosun.


Royal Cosun is een toonaangevende internationale coöperatie, in handen van zo’n 8.400 telers. Cosun ontsluit de volledige potentie van planten om op duurzame wijze, slimme plantaardige oplossingen te creëren voor huidige en toekomstige generaties. Samen met de vijf businessgroepen Aviko, Cosun Beet Company, Duynie Group, Sensus en SVZ ontwikkelt Cosun voeding, voedingsingrediënten, diervoeding, biobased producten en groene energie. Cosun werkt op een duurzame, circulaire en transparante manier samen met toeleveranciers en telers uit Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, en met meer dan 4.000 medewerkers.

Wat bieden wij?
Sensus biedt een afwisselende en dynamische functie in een professionele en internationale werkomgeving.

Sensus heeft een eigen bedrijfs-cao (Cosun Beet Company, Sensus en Cosun hoofdkantoor) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals onder andere:

 • Een bruto maandsalaris tussen de €3800 en €4900, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • Uitstekende pensioenregeling met zeer lage werknemers bijdrage (en daarmee een mooie bruto netto verhouding);
 • Eindejaarsuitkering;
 • 25 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband);
 • 23 ADV-dagen (op basis van een fulltime dienstverband);
 • Cao a la carte;
 • Fietsplan & fitnessregeling;
 • Toegang tot een digitale leeromgeving met talloze E-learnings;
 • Collectieve zorgverzekering.

Heb je interesse?
Wij leren je graag kennen. Meer informatie over de inhoud van deze functie is te verkrijgen bij Joris Zwijgers, Manager Production (+31165584242). Je sollicitatie kan je sturen naar het HR team via de sollicitatiebutton. Meer informatie over onze organisatie of onze producten kun je vinden op inspiredbyinulin.com en www.cichorei.nl.

Op locatie
 • Roosendaal, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.800 - € 4.900 per maand
Productie staf

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Communicatie, HR, F&C, ICT, Secretariaat & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Amy van Veen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Logistiek, Inkoop, Agrarische Dienst & Sales.

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company Groningen

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures Sensus

Simone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Berend Benraad

HR Specialist Recruitment a.i. Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Wat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!