Overslaan naar content

Teamleider

ZwolleProcestechniek

Functieomschrijving

Ben jij die resultaatgerichte en inspirerende leider met een passie voor sproeidrogen en productieprocessen? Heb je ervaring met aansturen van teams en ben je instaat om operationele processen te optimaliseren?! Dan is deze functie jouw volgende uitdaging!

De uitdaging
Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het handhaven van veiligheidsnormen, kwaliteitsnormen en het behalen van productiedoelen. Ook ben je verantwoordelijk de ontwikkeling van je medewerkers. Je geeft leiding aan een team van operators, inclusief uitzendkrachten, volgen een 5-ploegenrooster.

Werkweek: 40 uur per week

Locatie: Sensus Zwolle

Contract: Periode van 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd

Publicatie datum: 21 december 2023

Vereisten

Wat ga je doen?

 • Je draagt zorg voor het handhaven van de productieplanning en opvolgen van het capaciteitsplan om de OPE doelstellingen te halen;
 • Je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen ten aanzien van veiligheid, kwaliteit en de capaciteit;
 • Je stimuleert de ontplooiing en ontwikkeling van jouw operators en voert jaarlijks ontwikkelgesprekken;
 • Je draagt jaarrond zorg voor een juiste ploegbezetting bij onder andere verlof en verzuim van medewerkers;
 • Je bewaakt de ontwikkeling van je medewerkers van het team, door onder meer: initiëren van opleidingen, certificeringen en werkoverleggen met het eigen team;
 • Je controleert in SAP de productiegegevens en je signaleert afwijkingen en neemt de juiste maatregelen daarop;
 • Je bent binnen ons TPM-programma betrokken (als pilaarleider of pilaarlid) en draagt daar actief aan bij. Je motiveert je team om dit ook te doen;
 • Je voert het autonoom onderhoudsprogramma uit en begeleidt hierin de lijneigenaren;
 • Je bent verantwoordelijk voor een juiste ploegoverdracht, documentatie en voorzitterschap;
 • Je draagt zorg voor een veilige en prettige werkomgeving, waarin je samen met je team de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van ons proces waarborgt en toe ziet op de juiste toepassingen van onze voorschriften op het gebied van hygiëne, arbeidsomstandigheden, milieu, orde en netheid;
 • Je waarborgt dat er volgens de juiste standaarden gewerkt wordt binnen de ploeg;
 • Je bent verantwoordelijk het maken en uitwerken van analyses bij kwaliteits- en prestatieafwijkingen en neemt hiervoor de juiste maatregelen met je team;
 • Je draagt zorg voor de verbetering en standaardisatie van werkmethoden en -processen;
 • Je draagt zorg voor de uitvoering van mini Kaizens door het team en faciliteert hierbij waar nodig.


Wie ben jij?

Je bent in bezit van een VAPRO C diploma of bereid om deze te halen. Daarnaast heb je 5 jaar relevante ervaring in de procesindustrie. Kennis en ervaring met sproeidrogen en SAP is een pre. Je kan goed samen werken in (klein) teamverband en je bent in staat ploeg overschrijdend te denken. Verder ben je initiatiefrijk, besluitvaardig en pro-actief en je hebt het vermogen om problemen op te lossen.


Wie zijn wij?

Sensus produceert en levert de innovatieve ingrediënten inuline en oligofructose, die van nature aanwezig zijn in cichoreiwortels. Onze cichoreiwortelvezels worden breed toegepast in de wereldwijde voedingsindustrie voor vezelverrijking, suiker- of vetvervanging of textuureigenschappen. Bewezen is dat deze ingrediënten gunstige eigenschappen hebben voor de menselijke gezondheid. Daarom worden ze veel gebruikt in gezondere voedingsproducten. Sensus heeft een toegewijd team dat nauw samenwerkt met klanten en zakenpartners om effectieve ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en op de markt brengen van voedingsproducten die bijdragen aan een gezonder leven. We zijn geïnspireerd door inuline en deze inspiratie is onze drive om samen met klanten lekkere, gezondere producten te maken.


Royal Cosun is een toonaangevende internationale coöperatie, in handen van zo’n 8.400 telers. Cosun ontsluit de volledige potentie van planten om op duurzame wijze, slimme plantaardige oplossingen te creëren voor huidige en toekomstige generaties. Samen met de vijf Business Groepen Aviko, Cosun Beet Company, Duynie Group, Sensus en SVZ ontwikkelt Cosun voeding, voedingsingrediënten, diervoeding, biobased producten en groene energie. Cosun werkt op een duurzame, circulaire en transparante manier samen met toeleveranciers en telers uit Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, en met meer dan 4.000 medewerkers.

Wat bieden wij?

Sensus biedt een afwisselende en dynamische functie in een professionele en internationale werkomgeving.

Sensus heeft een eigen bedrijfs-cao (Cosun Beet Company, Sensus en Cosun hoofdkantoor) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals onder andere:

 • Uitstekende pensioenregeling met zeer lage werknemers bijdrage (en daarmee een mooie bruto netto verhouding);
 • Een eindejaarsuitkering;
 • 25 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband);
 • 28% ploegentoeslag;
 • Een kilometervergoeding voor woon-/werkverkeer van €0,22 per gereden kilometer;
 • Cao a la carte-regeling;
 • Fietsplan & fitnessregeling;
 • Een vitaliteitsbudget van €450,- bruto;
 • Toegang tot een digitale leeromgeving met talloze E-learnings;
 • Collectieve zorgverzekering.

Heb je interesse?

Meer informatie over de inhoud van deze functie is te verkrijgen bij Gerrie Plas, Manager Production (gerrie.plas@sensus.nl / +31682622944. Je sollicitatie kun je voor 22 januari 2024 sturen naar het HR team: HR@Sensus.nl. Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op inspiredbyinulin.com.

Zwolle, Overijssel, Nederland
Procestechniek

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Communicatie, HR, F&C, ICT, Secretariaat & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Amy van Veen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Logistiek, Inkoop, Agrarische Dienst & Sales.

Raisa Supriatna

HR Specialist Recruitment Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company Groningen

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures Sensus

Simone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRSWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!