Skip to content

Senior Procestechnoloog Process Development

DinteloordR&D

Functieomschrijving

Ben je in het bezit van een HBO/WO opleiding chemische technologie, voedingsmiddelentechnologie, procestechniek of vergelijkbare opleiding? Wil jij Cosun verder helpen in het realiseren van haar duurzaamheidsvisie en circulariteitsdoelstellingen? Heb je ervaring bij het uitvoeren van toepassingsgericht onderzoek voor o.a. interessante innovatieprojecten? Ben je hands-on, klantgericht, ondernemend en voel je je als een vis in het water binnen lab-/pilotplant en industriële fabrieksomgevingen? Dan ben jij diegene die we zoeken.

Binnen Cosun R&D is de vacature ontstaan voor de functie van:


Senior Procestechnoloog Process Development

standplaats Dinteloord

Over Cosun

Je gaat werken voor Cosun R&D in ons moderne Cosun innovation center (bekijk hier), dat gevestigd is in Dinteloord (gelegen tussen Rotterdam en Antwerpen). Cosun is een moderne, solide, toekomstgerichte coöperatie, ontstaan in Nederland en met de wereld als werkterrein. Wij kennen de enorme potentie van planten en weten deze om te zetten naar bruikbare oplossingen voor iedere dag. Cosun produceert niet alleen plantaardige ingrediënten en voedingsmiddelen voor mens en dier, maar ook groene, biobased oplossingen en energie. We begrijpen dat onze kennis van toegevoegde waarde is voor het realiseren van Cosun Unlock25 strategie. Daarom is kennis en persoonlijke ontwikkeling een belangrijker drijfveer voor Cosun R&D en investeren we hier continu in. Je werkt bij ons met de laatste technologieën, moderne labs, pilothal en fijne collega’s waarmee je, in een plezierige, nuchtere en open omgeving, de mogelijkheid hebt om aan verschillende thema’s te werken.


Wat ga je doen?

We bieden een fulltime functie aan waarbij je via een projectmatige aanpak zelfstandig of in teamverband (innovatieve) onderzoek- en innovatieprojecten initieert, uitvoert en doorontwikkelt, ten behoeve van- en in samenspraak met de Cosun businessgroepen. Je hebt daarbij een trekkende en leidende rol, waarbij je andere collega`s actief bij de projecten betrekt. Hierbij zal het ook zo nu en dan noodzakelijk zijn om ter plekke de (internationale) productielocaties te bezoeken. Jouw kennis deel, vergroot, borg en deel je met interne en externe netwerken. De vacature is ontstaan door pensionering van een collega.


Collega aan het woord

“Uit een plantaardige grondstof, of een reststroom uit een van de fabrieken net dat ene molecuul eruit halen dat kan een uitdaging zijn. Met de juiste kennis en de technieken die we beschikbaar hebben in de pilot en in de fabrieken komen we al een heel eind. Als senior scheidingstechnoloog maak je het verschil en leg je de puzzelstukjes op de juiste plaats en ga je op zoek naar een gedegen proces voor de toekomst. In het Cosun innovation center beschikken we over zeer goed ingerichte onderzoeksfaciliteiten en met gemotiveerde collega’s werken we samen aan de verbeterde of nieuwe processen voor het Cosun van de toekomst.”

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Een HBO/WO werk- en denkniveau op het gebied van procestechnologie, aangevuld met idealiter 7-10 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Brede ervaring met scheidingstechnologie waarbij te denken is aan membraantechnologie, kristallisatie, drogen en/of eiwitwinning;
 • Ervaring en affiniteit met het werken binnen een fabrieksomgeving en multi-project omgeving, waarbij probleemanalyse, proceseconomie, en organiserend vermogen van belang zijn;
 • Hands-on instelling op zowel lab, pilot en operationele schaal waarbij je ook in staat bent om jongere collega’s inhoudelijk te coachen.
 • Een goede lerende oriëntatie, gericht op het zich eigen maken en aan de organisatie beschikbaar stellen (en geborgd houden) van relevante technologische kennis en ervaring;
 • Gevoel van eigenaarschap, ondernemerschap, initiatief en resultaatgerichtheid;
 • Een plezierige, heldere en resultaatgerichte stijl van communiceren.
 • Goede communicatieve- en rapportagevaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.


Wat krijg je ervoor terug?

 • Een informele werksfeer met leuke collega’s, waarin de mens centraal staat;
 • Je komt te werken bij een ontzettend duurzaam bedrijf. Zo zijn wij één van de grootste groen gas producenten van Nederland!;
 • Een salaris tussen de €4.800,- en €5.800,- bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek (indeling afhankelijk van kennis en ervaring).
 • Uitstekende pensioenregeling met zeer lage werknemers bijdrage (en daarmee een mooie bruto netto verhouding);
 • Onregelmatigheidstoeslag.
 • 13e maand;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek);
 • 23 ADV-dagen welke je kan opnemen/ (deels) uitbetalen / de waarde opnemen in je pensioenpotje (o.b.v. 40-urige werkweek);
 • Flexibele werktijden;
 • Hybride werken;
 • Een energietoeslag van € 100,- bruto per maand voor de duur van de CAO;
 • Een goede kilometervergoeding voor woon- / werkverkeer
 • Een kilometervergoeding voor zakelijke kilometers van € 0,34 per kilometer indien van toepassing;
 • Een ruim aanbod aan e-learnings (Goodhabitz);
 • Een budget van €450,- bruto per jaar die je eens per 5 jaar kan aanwenden voor:
  • Een loopbaanscan / assessment van een gecertificeerde instelling;
  • Bijdrage voor verduurzamen van de eigen woning met zonnepanelen, HR++, isolatie of (hybride) warmtepomp;
  • Ergonomische thuiswerkplek conform arbo normen;
  • Gekwalificeerde schuldhulpverlening- of budgetcoach;
  • Uitbreiding fietsplan.
 • Fitness regeling;
 • Collectieve zorgverzekering;
 • En als dat nog niet genoeg is bieden we nog meer! Kijk voor meer informatie in ons CAO Cosun Beet Company.


Informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tim Veerman, afdelingsmanager Development, tel. 0165 582542.


Enthousiast over de functie?

Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Je kunt reageren door op de sollicitatiebutton te klikken en je motivatie te richten aan Stella van Schaik (HR Specialist Recruitment). 


*Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie is niet gewenst

Nederland, Noord-Brabant, Dinteloord
R&D

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Communicatie, HR, F&C, ICT, Logistiek, Inkoop, Secretariaat, Agrarische Dienst & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients) Sales, Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Simone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures SensusWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!