Skip to content

Safety & Health Manager

Dinteloord€ 4.500 - € 7.300 per maandQESH

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven persoon met minimaal 5 jaar ervaring als Safety & Health Manager? Word je enthousiast door het vormgeven van een goed geoliede veiligheidsorganisatie, waar een veilige en gezonde werkplek als vanzelfsprekend wordt gezien? Gaat je hart daarnaast sneller kloppen van het werken binnen BRZO- en ARIE-locaties? Dan hebben wij een uitdagende functie voor jou! Voor het Centraal Kantoor van Cosun Beet Company te Dinteloord zijn wij op zoek naar een:

Safety & Health Manager


Over Cosun Beet Company:

Daar beelden meer zeggen dan woorden, hierbij een
video van ons centraal kantoor.Wat ga je doen?

Bij Cosun Beet Company staat duurzaamheid hoog in het vaandel en streven we naar een leidende positie in de circulaire valorisatie van nevenstromen. Als onderdeel van Royal Cosun zijn we een toonaangevend bedrijf met een innovatieve aanpak en een sterke focus op duurzaamheid.

Als Safety Manager geef je sturing aan het Arboteam en geef je leiding aan de centrale CBC TPM Safety pilaar en vertegenwoordig je CBC in de Cosun Safety Masterpilaar. Daar we BRZO- en ARIE-locaties hebben, omvat je takenpakket een breed scala aan verantwoordelijkheden gericht op het waarborgen van een veilige werkomgeving en naleving van alle relevante veiligheidsregelgeving.

 • Strategische Veiligheidsplanning: Ontwikkelen en implementeren van de veiligheidsstrategie en -beleid voor Cosun Beet Company;
 • Risicobeheer: Identificeren en evalueren van veiligheids- en gezondheidsrisico's binnen de organisatie en het nemen van proactieve maatregelen om deze risico's te minimaliseren;
 • Wettelijke Compliance: Zorgen voor borgen volledige naleving van de wet- en regelgeving voor Arbo en veiligheid;
 • Audits en Inspecties: Plannen, coördineren en uitvoeren van externe en interne veiligheidsaudits en -inspecties om de naleving en effectiviteit van veiligheidsmaatregelen te waarborgen;
 • Stakeholder Management: Samenwerken met verschillende interne afdelingen, externe leveranciers en relevante instanties om veiligheidskwesties aan te pakken en te coördineren;
 • Continue Verbeteren (TPM): Leidinggeven aan de centrale Safety pilaar (CBC-Cosun) en als vertegenwoordiger van CBC een bijdrage leveren aan de Cosun Masterpilaar Safety;
 • Rapportage en Communicatie: Rapporteren aan het management en de Chief Operations Officer over de veiligheidsprestaties, -problemen en -initiatieven.

In deze rol is een combinatie van leiderschapsvaardigheden en strategisch denken van essentieel belang. Het doel is om een veilige en compliant werkomgeving te creëren en te behouden, waarbij de focus ligt op preventie, bewustwording en continue verbetering.

Vereisten

Hoe kan een dag eruit zien?

8:00 uur: Je begint de dag met het doornemen van de veiligheidsrapporten en incidentmeldingen van de voorgaande maand. Je identificeert mogelijke trends of patronen die aandacht vereisen en maakt aantekeningen voor eventuele follow-up. 9:00 uur: Samen met het pilaarteam SH houd je via Teams een kort overleg om de prioriteiten van de komende periode te bespreken. Je verdeelt de taken en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de lopende projecten en actiepunten. 10:00 uur: Je gaat naar een van de fabrieken om een geplande BRZO-inspectie te begeleiden. Tijdens de inspectie maak je aantekeningen van jouw observaties en opmerkingen. 12:00 uur: Tijd voor de lunch. Je hebt een informele ontmoeting met enkele werknemers om hun inzichten en feedback over veiligheidskwesties te verzamelen. Dit helpt om een beter begrip te krijgen van de veiligheidscultuur binnen het bedrijf. 13:00 uur: Je keert terug naar kantoor en begint met het voorbereiden van een presentatie over de laatste veiligheidsresultaten en lopende projecten. Deze presentatie zal worden gegeven aan het managementteam in een volgende vergadering. 15:30 uur: Je hebt een kort overleg met de Chief Operations Officer om de voortgang van lopende veiligheidsprojecten te bespreken en eventuele knelpunten aan te pakken. 16:30 uur: De werkdag zit erop. Je rondt de administratieve taken af, notities van vergaderingen en het plannen van toekomstige trainingssessies.


Wat neem je mee?

 • Minimaal 5 jaar ervaring als Safety & Health Manager;
 • Je beheert de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré;
 • Je hebt veiligheid alsmede continu verbeteren hoog in het vaandel staan en kunt dit overbrengen op collega’s;
 • Ervaring met verbetertechnieken, bij voorkeur TPM;
 • Ervaring met het managen van meerdere fabrieken is een must;
 • Ervaring binnen een BRZO-bedrijf is een pré;
 • Competenties: Verbindend, doortastend, sterk in je schoenen staand.


Collega aan het woord:

Ik ben elke dag weer enthousiast om bij te dragen aan een veilige werkomgeving voor al onze medewerkers. Werken in een goed geoliede veiligheidsorganisatie, waar veiligheid als vanzelfsprekend wordt beschouwd, is een geweldige ervaring.

Wat ik het meest waardeer aan mijn rol is de mogelijkheid om steeds verder te streven naar het verbeteren van onze veiligheidsprestaties. Monitoring, proactieve en reactieve benaderingen spelen een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid binnen onze organisatie. Met trots kan ik zeggen dat we hier als team geweldige vooruitgang in boeken.

Als Safety Manager krijg ik de kans om mijn verbindende vaardigheden te benutten. Ik werk nauw samen met verschillende afdelingen en externe stakeholders om veiligheidskwesties aan te pakken en bewustzijn te creëren. Ook speel ik een sleutelrol in het uitvoeren van veiligheidstrainingen en het implementeren van structuur en regels om ervoor te zorgen dat veiligheid een integraal onderdeel is van ons dagelijks werk.

De ondersteuning die we krijgen binnen Cosun Beet Company is fantastisch. Samen met ons veiligheidsteam en de Chief Operations Officer werken we aan het verder ontwikkelen van onze veiligheidsstrategie. Bovendien krijgen we alle ruimte om onze managementervaring over meerdere fabrieken toe te passen, wat voor mij een waardevolle leerervaring is.

Een van de meest uitdagende aspecten van mijn rol is het werken binnen een BRZO-omgeving. Dit stelt ons voor unieke uitdagingen en vereist een proactieve benadering van veiligheidsvraagstukken. Gelukkig kunnen we rekenen op uitstekende ondersteuning en richtlijnen, waardoor we continu kunnen streven naar een nog veiligere omgeving.

Wat mij ook aanspreekt, is de uitstekende balans tussen werk en privé die Cosun Beet Company biedt. Met flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken, kunnen we ons werk optimaal combineren met ons persoonlijke leven.


Wat krijg je ervoor terug?

 • Een uitstekend salaris van €4.500,- tot €7.300,- bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek (indeling afhankelijk van kennis en ervaring);
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek);
 • 23 ADV-dagen (o.b.v. 40-urige werkweek) welke je kan opnemen of (deels) uitbetalen;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Klik hier voor het totaaloverzicht van voorwaarden.


Informatie en sollicitatie:

Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij Bram Fetter (COO Cosun Beet Company) +31165525075.


Enthousiast over de functie?
Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Je kunt reageren door op de sollicitatiebutton te klikken en je motivatie te richten aan Leoni van Leeuwen, HR Specialist Recruitment.

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Dinteloord, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.500 - € 7.300 per maand
QESH

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Communicatie, HR, F&C, ICT, Logistiek, Inkoop, Secretariaat, Agrarische Dienst & SHE, Sales.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company Groningen

Raisa Supriatna

HR Specialist Recruitment Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures SensusSimone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company

Locatie Vierverlaten, GroningenWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!