Skip to content

Program Manager ESG Reporting

BredaFinance

Functieomschrijving

Heb jij ambitie en een can-do mentality, oog voor detail en de toekomst? Heb je interesse en enige ervaring met sustainability reporting en een goed en een diepgaand begrip van de integratie van ESG in de algemene bedrijfsstrategie dan is deze mooie rol wellicht iets voor jou. Op ons hoofdkantoor in Breda zijn wij op zoek naar een:


Program Manager ESG Reporting

(36-40 uur)


Waar ga je werken?

Royal Cosun is een internationale en toonaangevende agrarische coöperatie die bijna 125 jaar bestaat en in handen is van zo’n 8.100 telers van suikerbieten. Cosun produceert plantaardige voeding en voedingsingrediënten, diervoeding, biobased ingrediënten en groene energie. Het is onze missie om alles uit de plant te halen en hiermee oplossingen te bieden voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voedsel en klimaat. Samen met alle Business Groups (Cosun Beet Company, Aviko, Sensus, Duynie, Cosun Protein en Cosun Bio-based) werken we dagelijks aan een duurzame toekomst.


Wat ga je doen?
De Program Manager ESG Reporting is verantwoordelijk voor de coördinatie van het programma om te komen tot een betrouwbare en voor de externe accountant controleerbare rapportage, waarbij in het programma de focus ligt op het verkrijgen van betrouwbare management informatie en de implementatie van een niet-financiële externe ESG rapportage.

Je maakt deel uit van de afdeling Finance & Control. In deze functie rapporteer je aan de Concern Controller. Voor het Programma ben je lid van de Integrated Reporting Stuurgroep en is er sprake van een rapportage lijn met de voorzitter van deze stuurgroep, de CFO van Cosun, welke eindverantwoordelijk is voor het Programma. In de uitvoering van de functie wordt nauw samengewerkt met de Sustainability Director en het Sustainability team.

Belangrijkste verantwoordelijkheden en resultaten

 • Het managen en leiden van een project dat zorg draagt voor de implementatie van de external disclosure conform CSRD framework voor Cosun.
 • Opzet van project documentatie en organisatie, inclusief stakeholder engagement en change management.
 • Het faciliteren en verzorgen van de vastlegging in een non-financial reporting manual t.b.v. de verdere implementatie van Business Performance Reporting voor de ESG ambities en KPI’s in Unlock25 en CSRD en de EU taxonomie implementatie vanuit reporting & audit perspectief.
 • Het meewerken aan het contentplan van het jaarverslag vanuit de wet- en regelgeving en eisen van de stakeholders.
 • Je hebt een expert-rol en bent sparringpartner voor de business groepen voor vraagstukken op het vlak van integrated reporting, CSRD en EU taxonomie.
 • Netwerken / kennisdelen met externe organisaties/consultants, bijwonen webinars / CSRD t.b.v. expertise rol en behoud visie Cosun.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Je hebt minimaal Master degree behaald in accounting, financial controlling
 • Je hebt ervaring in een integrated/non-financial reporting rol.
 • Je hebt goede project- en program leading skills en enige jaren ervaring met organisatorische veranderingstrajecten
 • Je beschikt over uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden en bent een verbinder.
 • Je kunt goed analyseren en vertaalt dit naar concrete inzichten en programma’s.
 • Je hebt de gave om zowel gedetailleerd te zijn als ook een helikopter view te hebben.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift


Wat bieden wij?

Je werkt nauw samen met ervaren en enthousiaste collega’s in een prettige werkomgeving. Verder bieden we:

Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met afhankelijk van je kennis en ervaring een markt conform maandsalaris, een bonusregeling en een uitstekende pensioenregeling en nog diverse andere aantrekkelijke regelingen.


Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Bernice de Groote, HR manager op 06-51516383. 


Enthousiast?

Dan zien we graag je sollicitatie vóór 11 december tegemoet! Je kunt solliciteren door op onderstaande sollicitatiebutton te klikken je motivatie te richten aan Leoni van Leeuwen (HR Speciaist Recruitment). 

Breda, Noord-Brabant, Nederland
Finance

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Communicatie, HR, F&C, ICT, Logistiek, Inkoop, Secretariaat, Agrarische Dienst & SHE, Sales.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company Groningen

Raisa Supriatna

HR Specialist Recruitment Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures SensusSimone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company

Locatie Vierverlaten, GroningenWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!