Skip to content

Manager Inkoop

Dinteloord€ 6.000 - € 8.000 per maandInkoop

Functieomschrijving

Wil jij een cruciale rol spelen in het inkoopproces van een toonaangevend agro-industrieel bedrijf? Ben je gedreven en gepassioneerd in leiderschap en inkoop, en zoek je een uitdagende positie? Dan zijn we op zoek naar jou!


Voor het hoofdkantoor van Cosun Beet Company te Dinteloord zijn wij op zoek naar een:


Manager Inkoop

(32- 40 uur)


Over Cosun Beet Company

Daar beelden meer zeggen dan woorden kan je deze video bekijken voor een totaalbeeld.


Wat ga je doen?

Als Manager Inkoop bij Cosun Beet Company ben je verantwoordelijk voor de volledige inkoop en leid je het inkoopproces. Je geeft leiding aan het inkoop team bestaande uit 12 collega’s, fysiek gestationeerd op meerdere (productie) locaties, en je bent verantwoordelijk voor het gehele inkoopbeleid binnen Cosun Beet Company. Je zorgt ervoor dat de ingekochte goederen, diensten en werken voldoen aan een optimaal integraal kwaliteitsniveau tegen zo laag mogelijke integrale kosten, binnen de kaders van ons inkoopbeleid, de Unlock-25 doelstellingen en het budget. Bovendien draag je bij aan belangrijke multidisciplinaire projecten vanuit jouw inkoopverantwoordelijkheid.


Je taken omvatten onder andere het aansturen van het inkoopteam, het begeleiden van grotere contracten, beleidsvoorstellen doen met betrekking tot het inkoopbeleid van Cosun Beet Company, en het vakinhoudelijk begeleiden en aansturen van alle inkoopactiviteiten binnen de organisatie. Omdat er op inkoopgebied steeds meer wordt samengewerkt met de andere Cosun businessgroepen (denk aan zaken als “category buying”), maak je ook deel uit van het Cosun Procurement Team.


Je rapporteert aan de Chief Operations Officer en functioneel aan de Chief Procurement Officer van Cosun


Een voorbeeld dag in het Leven van een Manager Inkoop bij Cosun Beet Company

Je start je dag met een bila met iemand van je inkoopteam Je bespreekt de voortgang van lopende projecten, de prioriteiten voor de dag en eventuele uitdagingen waar het team mee te maken heeft. Je zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit en gemotiveerd is om de doelen te bereiken.

Vervolgens heb je hebt een belangrijke contractonderhandeling gepland met een leverancier voor een strategisch artikel. Samen met een aantal teamleden bereid je je voor op de onderhandelingen. Tijdens de vergadering onderhandel je over prijzen, levertijden, service level agreements (SLA's) en inkoopvoorwaarden. Je streeft naar de best mogelijke deal voor Cosun Beet Company.


Na een intensieve onderhandelingssessie neem je even de tijd om te lunchen en te ontspannen in onze kantine.

In de middag werk je aan een belangrijk beleidsvoorstel met betrekking tot het inkoopbeleid van Cosun Beet Company. Je analyseert gegevens, evalueert trends in de branche en formuleert aanbevelingen om de inkoopstrategie te verbeteren. Dit voorstel zal, later op de dag, worden besproken in een vergadering met het senior management.


Je hebt vervolgens een overleg met diverse projectteams op locatie. Samen bespreken jullie de inkoopbehoeften en eisen voor aankomende projecten. Dit vroege overleg is essentieel om ervoor te zorgen dat het inkoopproces optimaal wordt geïntegreerd in de projectplanning.

Je sluit de dag af met een vergadering met het senior management om de voortgang van de inkoopactiviteiten te bespreken. Je deelt de beleidsvoorstellen en plannen voor de toekomst. Hiermee laat je de toegevoegde waarde van het inkoopteam zien en de impact van inkoop op de organisatie.


Na een enerverende dag sluit je je computer af en maak je je klaar om naar huis te gaan. Je hebt een dag vol uitdagingen en verantwoordelijkheden achter de rug, en je kijkt uit naar een welverdiende avondrust voordat je morgen weer een nieuwe dag begint als de drijvende kracht achter de inkoopactiviteiten van Cosun Beet Company.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Een achtergrond op HBO / Academisch niveau, bij voorkeur aangevuld met NEVI II of een gelijkwaardige inkoopkwalificatie;
 • Minimaal 7 jaar ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur op het gebied van inkoop en in een multi-site setting;
 • Een resultaat- en klantgerichte instelling;
 • Bij voorkeur een technische achtergrond of relevante ervaring;
 • Uitstekende communicatieve en administratieve vaardigheden;
 • Een sterk ontwikkelde commerciële instelling en onderhandelingsvaardigheden;
 • Initiatiefgerichtheid, resultaatgerichtheid, onafhankelijkheid en vastberadenheid;
 • Accuratesse en stressbestendigheid;
 • Juridische vaardigheden zijn een pluspunt;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Beheersing van de Duitse taal is een pré;
 • Ervaring met softwaretoepassingen zoals Word, Excel en ERP-pakketten.Wat krijg je ervoor terug?

 • Een uitstekend salaris van €6.000,- tot €8.000,- bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek (indeling afhankelijk van kennis en ervaring);
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek);
 • 23 ADV-dagen (o.b.v. 40-urige werkweek) welke je kan opnemen of (deels) uitbetalen;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Klik hier voor het totaaloverzicht van voorwaarden.


Informatie en sollicitatie:

Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Gerrit Bijvank, Manager Inkoop a.i. op telefoonnummer +31611525005.


Wil je meteen solliciteren? Dat kan ook!

Solliciteer via onderstaande sollicitatiebutton, ter attentie van Leoni van Leeuwen, HR Specialist Recruitment.

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Dinteloord, Noord-Brabant, Nederland
€ 6.000 - € 8.000 per maand
Inkoop

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Communicatie, HR, F&C, ICT, Logistiek, Inkoop, Secretariaat, Agrarische Dienst & SHE, Sales.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company Groningen

Raisa Supriatna

HR Specialist Recruitment Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures SensusSimone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company

Locatie Vierverlaten, GroningenWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!