Skip to content

Management trainee Innovation

Roosendaal€ 3.200 - € 3.600 per maandInnovation

Functieomschrijving

Vacature: Management trainee Innovation

Ben jij recent afgestudeerd en ben jij er klaar voor om direct aan de slag te gaan in een uitdagende functie? Dan is Sensus op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een talent met een masterdiploma in de richting van (food) technology of bedrijfskunde. Daarnaast heb je affiniteit met de veelbelovende toekomst van ‘food’. Ben jij dit? Dan maken we graag kennis met je!


De uitdaging

In de functie van management trainee zal je gedurende 2 jaar bezig zijn met een strategisch project voor Sensus. Gedurende deze tijd zal je veel samenwerken met collega’s van Sensus, Cosun Innovation Center en mogelijk andere businessgroepen van Cosun. Het project is gericht op ‘Sourcing Contingency’. Jij gaat de basis leggen voor een toekomstgerichte grondstofpositie van Sensus. Welke opties heeft Sensus om inuline te produceren en wat is de beste manier om dat te bereiken? Dit zal vanuit verschillende disciplines bekeken moeten worden. Denk aan een technologisch perspectief, maar ook zeker aan agronomische en puur economische perspectieven. Je zal in deze rol veel stakeholders spreken uit die verschillende disciplines om tot een brede strategie te komen. Uiteindelijk zal deze strategie een basis vormen voor nieuwe projecten voor de inulineproductie van de toekomst. Je wordt in deze rol begeleid door onze Manager Innovation.

Werk week: 40 uur per week

Locatie: Sensus Roosendaal

Contract: Periode van 2 jaar

Publicatie datum: 14 november 2022

Vereisten

Wie ben jij?

Je hebt minimaal een masterdiploma bij voorkeur in de richting van (food) technology, innovation of bedrijfskunde met affiniteit voor (gezonde) voeding. Je bent goed in zelfstandig werken, maar je bent ook zeker een teamplayer. Omdat je contact gaat hebben met gesprekspartners uit veel verschillende disciplines is het daarnaast belangrijk dat je je de taal van die verschillende disciplines leert begrijpen en uit kan werken in een duidelijke strategie. Daarnaast ben je niet bang om risico’s te nemen. Je neemt initiatief en stapt makkelijk op mensen af. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal (zeer) goed, zowel in woord als geschrift.


Wie zijn wij?

Sensus produceert en verkoopt de innovatieve ingrediënten inuline en oligofructose. Deze ingrediënten zijn van nature aanwezig in cichoreiwortels. Inuline en oligofructose zijn prebiotische voedingsvezels die worden toegepast in voedings- en drankproducten voor onder ander vezelverrijking, suiker- en/of vetvervanging of textuureigenschappen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze voedingsvezels eigenschappen hebben die gunstig zijn voor de menselijke gezondheid. Zo bevorderen ze onder andere de darmgezondheid. Inuline en oligofructose worden bijvoorbeeld verwerkt in voedingsproducten zoals brood, yoghurt, ontbijtgranen, mueslirepen, babyvoeding, snoepgoed, ijs en chocola. We zijn geïnspireerd door inuline en deze inspiratie is onze drive om samen met klanten lekkere, gezondere producten te maken.


Het hoofdkantoor van Sensus is gelegen in Roosendaal. Sensus kent een productielocatie in Roosendaal en één in Zwolle. Vanuit onze sales kantoren in Roosendaal (NL), New Jersey (USA) en Kuala Lumpur (MY) bedienen wij de wereldwijde markt. In samenwerking met business partners verkopen wij in meer dan 50 landen. Wij werken samen met klanten en business partners en bieden ondersteuning bij het ontwikkelen en op de markt brengen van voedingsproducten die bijdragen aan een gezondere leefstijl. Sensus is onderdeel van de coöperatie Royal Cosun.


Royal Cosun is een toonaangevende internationale coöperatie, in handen van zo’n 8.400 telers. Cosun ontsluit de volledige potentie van planten om op duurzame wijze, slimme plantaardige oplossingen te creëren voor huidige en toekomstige generaties. Samen met de vijf businessgroepen Aviko, Cosun Beet Company, Duynie Group, Sensus en SVZ ontwikkelt Cosun voeding, voedingsingrediënten, diervoeding, biobased producten en groene energie. Cosun werkt op een duurzame, circulaire en transparante manier samen met toeleveranciers en telers uit Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, en met meer dan 4.000 medewerkers.


Wat bieden wij?

Sensus biedt een afwisselende en dynamisch traineeship in een professionele en internationale werkomgeving.

Sensus heeft een eigen bedrijfs-cao (Cosun Beet Company, Sensus en Cosun hoofdkantoor) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals onder andere:

 • Een bruto maandsalaris tussen de €3200 en €3600.
 • Uitstekende pensioenregeling met zeer lage werknemers bijdrage (en daarmee een mooie bruto netto verhouding);
 • 13e maand;
 • 25 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband);
 • 23 ADV-dagen (op basis van een fulltime dienstverband);
 • Flexibele werktijden;
 • Hybride werken (2 dagen vanuit huis werken bij een fulltime dienstverband);
 • Cao a la carte;
 • Fietsplan & fitnessregeling;
 • Toegang tot een digitale leeromgeving met talloze E-learnings;
 • Collectieve zorgverzekering.

Heb je interesse?

Meer informatie over de inhoud van deze functie is te verkrijgen bij Matthew de Roode; Manager Innovation; +31165582567. Je sollicitatie kan je voor 1 december 2022 sturen naar het HR team. Klik hiervoor op de sollicitatiebutton. Meer informatie over onze organisatie of onze producten kun je vinden op inspiredbyinulin.com.


Nederland, Noord-Brabant, Roosendaal
€ 3.200 - € 3.600 per maand
Innovation

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Communicatie, HR, F&C, ICT, Logistiek, Inkoop, Secretariaat, Agrarische Dienst & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients) Sales, Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Simone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures SensusWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!