Skip to content

Lid van de raad van toezicht voor Pensioenfonds Cosun

BredaFinance

Functieomschrijving


Ben je deskundig en heb je ervaring in een rol als toezichthouder met expertise op het vlak van actuarieel, pensioen, risicobeheer en audit in de pensioenwereld? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Lid van de raad van toezicht voor Pensioenfonds Cosun (0,1 FTE)

met aandachtsgebied Actuarieel, Pensioen, Risicobeheer en Audit


Wat ga je doen?

Wij vragen een intern toezichthouder die complementair is aan de twee zittende leden van de raad van toezicht wat betreft deskundigheid en competenties. En daarnaast uiteraard van toegevoegde waarde is in zijn rol voor ons pensioenfonds. De raad van toezicht ziet toe op adequate risicobeheersing en evenwichtige belangenafweging door het bestuur. De raad van toezicht stelt zich op als gesprekspartner van het bestuur en staat het bestuur met raad terzijde. Bepaalde besluiten van het bestuur zijn aan haar goedkeuring onderworpen. De raad van toezicht legt verantwoording af over de uitvoering van deze taken aan het verantwoordingsorgaan, de aangesloten werkgevers en in het bestuursverslag.

Vereisten

Wat neem jij mee?

Voor deze functie beschik je over:

  • een academisch werk- en denkniveau;
  • ruime kennis van financieel technische en actuariële aspecten, kennis van wet- en regelgeving en pensioenen, van audit en (niet-)financiële risico’s binnen het risicobeheer;
  • de voor deze functie relevante competenties, zoals opgenomen in het functieprofiel;
  • goede communicatieve en sociale vaardigheden;
  • een beschikbaarheid van 0,1 FTE voor het Fonds.

Op de website van Pensioenfonds Cosun tref je het functieprofiel aan.


Waar ga je aan de slag?

Je gaat aan het werk voor de Stichting Pensioenfonds Koninklijke Cosun (Pensioenfonds Cosun), een OPF dat een middelloonregeling uitvoert voor een aantal bedrijven binnen Royal Cosun, een agrarisch-industrieel concern dat zijn zetel heeft in Breda en waarvan o.a. Cosun Beet Company en Aviko deel uitmaken. Het Fonds beheert een vermogen van ca. 900 miljoen euro. Pensioenfonds Cosun beschikt over een klein eigen bestuursbureau, dat het bestuur, de commissies, het verantwoordingsorgaan en de raad van toezicht ondersteunt. Het Fonds kent een 6-koppig bestuur, bestaande uit 4 paritaire vertegenwoordigers, aangevuld met twee onafhankelijke, externe bestuurders. De beleidsdekkingsgraad van het Fonds (ultimo 2022) ligt op 128,5%.


Beloning en benoeming

Pensioenfonds Cosun kent voor deze functie een marktconforme beloning, gebaseerd op het beloningsbeleid van het Fonds en gemaximeerd op een tijdsbeslag van circa 0,1 FTE.

Het verantwoordingsorgaan zal de geselecteerde kandidaat bindend voordragen aan het bestuur. Benoeming vindt plaats onder de voorwaarde van instemming door DNB. De benoeming is beoogd voor een periode van vier jaar.


Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wilfert van Veldhoven, voorzitter van het bestuur, telefoonnummer +31765303420. Je kan reageren tot en met 16 februari door je motivatie en CV via onderstaande button te verzenden t.a.v. Wilfert van Veldhoven.


Nederland, Noord-Brabant, Breda
Finance

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Communicatie, HR, F&C, ICT, Logistiek, Inkoop, Secretariaat, Agrarische Dienst & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients) Sales, Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Simone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures SensusWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!