Skip to content

Inkoper

Alphen a/d Rijn€ 2.500 - € 4.300 per maandSupply Chain

Functieomschrijving

Heb jij een hbo werk- en denkniveau en affiniteit met inkoop? Ben je tevens communicatief sterk en vind je het leuk om mensen te overtuigen en is het voor jou een eitje om mensen mee te krijgen? Vind je het daarnaast ook nog leuk om structuur aan te brengen en inkoopprocessen te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Voor Duynie, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en proactieve collega voor de functie van:

Inkoper (32 – 40 uur)

Standplaats Alphen a/d Rijn of Nijmegen

Wat ga je doen?

Momenteel worden taken van deze functie opgepakt door twee collega’s. Daar we als Duynie Group zijnde steeds verder groeien hebben we besloten dat het toch echt tijd wordt om een inkoper te gaan werven om verder te kunnen professionaliseren op inkoop gebied. Een mooie uitdaging waarbij jij in de lead bent!

De functie is behoorlijk breed en gaat het over inkoop in de breedste zin van het woord. Hierbij kun je denken aan technische inkoop (van gereedschappen tot aan een volledig nieuwe productielijnen), inkoop van diensten (technisch etc.), facilitaire zaken, chemicaliën, verpakkingsmaterialen, brandstoffen, etc.


Wat zijn de belangrijkste taken?

 • Je houdt jezelf bezig met het verder professionaliseren van het inkoopproces binnen Duynie. Je gaat ook het gesprek aan over de terms and conditions van de leverancier. Hierbij kan je denken aan onderhandelingen over de betalingstermijn, garantiebepalingen, juridische aspecten, etc.
 • De inkoop zelf, waarbij je goed contact houdt met je stakeholders en de beste prijs bij de leverancier uit onderhandeld. Uiteraard heb je hierbij oog voor kwaliteit. Soms is goedkoop namelijk duurkoop. Bij het inkopen houdt je hier rekening mee, want als een product / dienst die 10% duurder is uiteindelijk een grote besparing oplevert is dat natuurlijk de beste keus. Gelukkig heb je een team van collega’s die inhoudelijk ook goed op de hoogte zijn, waar je mee kunt sparren. Er wordt echter wel verwacht dat je zelf ook graag initiatief neemt om dingen uit te zoeken.
 • Je maakt spend analyses en bekijkt waar we onze inkopen verder kunnen optimaliseren en waar mogelijk winst te behalen is. Tevens doe je leveranciersbeoordelingen. Je vindt het leuk om je stakeholders hierin mee te nemen en hen te overtuigen van nieuwe leveranciers waar nodig.
 • Je neemt deel aan de Cosun Procurement Board. Hier kijk je waar je samen met de andere Cosun business groupen kunt optrekken waar voordeel te behalen valt door samen te werken.
 • Contract Management. Je zorgt dat de gemaakte afspraken worden nageleefd en handelt eventuele klachten met de leverancier af.

Je rapporteert aan de COO van Duynie Group.

Over Duynie:

Duynie Group bestaat uit 20 internationaal opererende handels- en productieondernemingen, voornamelijk in Europa. We zijn een snel groeiende organisatie en hebben dan ook vaak nieuw personeel nodig, die met ons mee kunnen groeien en volop kansen krijgen. We houden ons bezig met het op een innovatieve manier, maximaal tot waarde brengen en afzetten van co-producten uit de levensmiddelen en bio ethanol industrieën. Zo helpen we mee aan een circulaire economie en gaat er dus niets verloren. We maken op deze manier de wereld een beetje beter en daar zijn we ontzettend trots op!

Duynie Group heeft 450 medewerkers en maakt deel uit van Royal Cosun. Royal Cosun telt in totaal 4500 medewerkers. Kortom we zijn een grote en stabiele speler! De Duynie Group bestaat uit: Duynie Feed, leverancier van vochtrijke diervoeders in Europa; Novidon, vermarkten van aardappelzetmeel en zetmeelderivaten; AgriBioSource, actief in de vermarkting van biomassa als grondstof voor energie-opwekking; Duynie Ingredients, biedt duurzame oplossingen voor de hobbyhuisdiersector.
Hoe kan een dag eruit zien?

Je start je dag met een bakje koffie. Eens kijken wat je aan mail binnen hebt gehad. Je oog valt op een mail van een leverancier waar je laatst de contractonderhandeling mee hebt uitgevoerd. Inmiddels hebben ze een eerste versie van het contract opgesteld. Je neemt deze zorgvuldig door. Het valt je op dat ze aan de voorkant al 40% aanbetaling hebben weggezet terwijl er 30% was afgesproken en ook het stuk over de garantie lijkt weggevallen. Je pakt direct de telefoon en belt de leverancier om verhaal te halen. Gelukkig klopt het verder wel.

Nu je dit hebt afgehandeld besluit je verder te gaan met de spend van de fabriek. Phoe de kosten van de gereedschappen zijn wel heel hoog! Na verder onderzoek en wat interne telefoontjes blijkt dat er helemaal niet zoveel wordt ingekocht, maar dat de prijzen behoorlijk hoog zijn. Je collega werkt echter al 10 jaar samen met deze leverancier en de leveringsvoorwaarden zijn goed. Producten zijn er snel en worden met hoge betrouwbaarheid geleverd. Je kijkt op je horloge. Het is alweer tijd voor een korte lunchwandeling met collega’s het zonnetje schijnt tenslotte.

Na de lunch bel je met Cosun. Met welke andere gereedschapsleveranciers wordt al samengewerkt? Je noteert de namen en belt wat collega’s van de zusterbedrijven om de leveranciersbeoordelingen op te vragen. Tevens doe je ook nog je eigen research en ga je zelf ook op zoek naar andere leveranciers. Je schiet wat afspraken in met deze potentiële nieuwe partijen met als doel de bestaande leveranciers en potentiële nieuwe leveranciers te vergelijken op prijs, leveringsvoorwaarden, garantievoorwaarden etc. Zo al het voorwerk is gedaan en je dag is voorbij gevlogen. Na een gezellig praatje met wat collega’s sluit je de computer af en ga je naar huis. Een geslaagde dag!

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding, maar een HBO werk- en denkniveau sluiten we niet uit.
 • NEVI 1 en / of 2 mag, maar is zeker geen must.
 • Daar we de persoonlijkheid belangrijker vinden dan de reeds opgedane kennis hopen we dat je dit meeneemt op persoonlijk vlak:
  • Leergierig en enthousiast over inkoop (Je leert graag dingen bij);
  • Analytisch (Je kunt een situatie, probleem of vraagstuk goed analyseren en kunt een probleem goed vanuit verschillende invalshoeken bekijken Ook kun je snel hoofd- en bijzaken onderscheiden);
  • Overtuigingskracht (je krijgt mensen gemakkelijk mee in je ideeën);
  • Communicatief sterk (Jij weet de beste onderhandelingsresultaten te behalen);
  • Gezonde dosis eigenwijsheid (Je gaat niet zomaar overal in mee en durft zaken ter discussie te stellen);
  • Proactief (Je loopt niet om ieder wissewasje binnen bij je manager, maar vindt het leuk om zelf eerst te kijken of je eraan uit komt).
 • Je vindt het geen probleem om één a twee keer per week op de andere locatie in Nederland te werken (afhankelijk van wat je als vaste standplaats kiest).
 • Je bent bereid om enkele keren voor 1 a 2 dagen te reizen naar het buitenland.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een must. De Duitse taal zou mooi meegenomen zijn.


Wat krijg je ervoor terug?

 • Een uitdagende job voor een organisatie waar je gezien het duurzame karakter trots op mag zijn!
 • Een salaris tussen de € 2.500,- en €4.300,- bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek (indeling op basis van relevante werkervaring);
 • 8% vakantietoeslag;
 • 30 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek. Krijg je deze niet op? Dan mag je je bovenwettelijk verlof verkopen voor extra salaris;
 • Winstdelingsregeling. Uitgangspunt bij realiseren van budget = ½ maandsalaris bruto als bonus;
 • €16,25 bruto per maand vergoeding als bijdrage in de ziektekosten;
 • Een prima pensioenregeling bij het PGB;
 • Reiskostenvergoeding bij een minimum van 10 km enkele reis;
 • Flexibele werktijden en (na het inwerktraject) is een dag thuiswerken mogelijk;
 • Een fijne werkplek met lekkere koffie, gratis fruit & frisdrank en gezellige collega's.


Enthousiast over de functie?

Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Je kunt reageren door op de sollicitatiebutton te klikken en je motivatie te richten aan Leoni van Leeuwen (HR Specialist Recruitment).


*Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie is niet gewenst

Alphen a/d Rijn, Zuid-Holland, Nederland
€ 2.500 - € 4.300 per maand
Supply Chain

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Communicatie, HR, F&C, ICT, Logistiek, Inkoop, Secretariaat, Agrarische Dienst & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients) Sales, Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Simone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures SensusWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!