Skip to content

Business Development Manager Innovation

DinteloordInnovation

Functieomschrijving

Wil jij direct bijdragen aan onze missie “the Plant Positive Way”, door te werken aan grote strategische vernieuwende projecten? Ben jij analytisch sterk, ben je creatief, denk je in kansen, ben je initiatiefrijk en resultaatgericht? Neem jij ruime ervaring mee in food, agri of chemie en een drive om direct impact te hebben op de resultaten van Cosun? Binnen Cosun RD&I zijn wij op zoek naar een: 

Business Development Manager Innovation

32 - 40 uur


Wat ga je doen?

Als Business Development Manager Innovation geef je leiding aan project teams rond exploraties van nieuwe business groeimogelijkheden voor Cosun. Je zorgt voor interne en externe ideeënverkenning, scouting & screening op het snijvlak van product, markt en technologie. Je bent verantwoordelijk voor de front-end loading van de innovatiefunnel voor onze zeven Cosun business groepen op het gebied van de gezonde voeding en de biobased economy. In deze rol bouw je aan allianties binnen en buiten de organisatie. Je zorgt voor een onderbouwde marktverkenning en roadmap voor toekomstige succesvolle projecten. Je bent verantwoordelijk voor lopende projecten in de verkennende, initiële fase. Samen met het team manage je relevante businesskansen en zorg je voor een goede voedingsbodem om kansen om te zetten in resultaten om zo onze Unlock 25 strategie te realiseren en de zeven Cosun bedrijven te assisteren in gezonde fundamenten voor de langere termijn.


De functie Business Development Manager Innovation is een veelzijdige en uitdagende functie. Dit zijn je belangrijkste taken:

 • Creëert goed onderbouwde business opportunities
 • Geeft richting en sturing aan samenwerkingsverbanden met zowel in- als externe stakeholders.
 • Initieert de market intelligence op het gebied van de food en de biobased economy.
 • Volgt externe leads op en vertaalt deze eerste commerciële uitgangspunten naar concrete projectafspraken.
 • Vertegenwoordigt Royal Cosun en haar zeven business groepen op relevante evenementen
 • Neemt deel aan overleg binnen Cosun RD&I voor gezamenlijke integrale aansturing van prioriteiten.

Waar ga je werken?

Je hebt een mobiele rol, maar je standplaats is in het Cosun innovation center in Dinteloord. Cosun is een moderne, toekomstgerichte coöperatie met zo’n 9000 leden en 4500 medewerkers, ontstaan in Nederland en met de wereld als werkterrein. Businessgroepen die bij onze Cosun familie horen zijn: Cosun Beet Company, Aviko, Duynie, SVZ en Sensus. Wij werken samen met duizenden telers, zowel leden als leveranciers. Wij kennen de enorme potentie van planten en weten deze om te zetten naar bruikbare oplossingen voor iedere dag. Cosun produceert niet alleen plantaardige ingrediënten en voedingsmiddelen voor mens en dier, maar ook groene, biobased oplossingen en energie. Je maakt deel uit van Cosun RD&I.

Vereisten

Wat breng je mee?

Je beschikt over een afgeronde relevante academische opleiding in de food technologie of biotechnologie, aangevuld met een business of innovatie gerelateerde vervolgopleiding of werkervaring. Je bent gewend snel te schakelen in een complexe omgeving. Je bent een creatieve zelfstarter en je beschikt over een ondernemende geest. Schakelt makkelijk tussen tactisch en strategisch. Daarnaast heb je vijf tot tien jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in food-, agri- of chemie sector.

 • Ondernemende groei mentaliteit;
 • Ziet kansen en mogelijkheden;
 • Innovatieve denker;
 • Resultaat gerichte doorzetter. Sterke persoonlijkheid;
 • Kennis van de voedingsindustrie/biobased economie met een netwerk is een pré;
 • Onderhandelaar;
 • Flexibel;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Fluent proficiency in the Dutch language is mandatory!


Wat bieden wij jou?

 • Een marktconform salaris o.b.v. een 40-urige werkweek (indeling afhankelijk van kennis en ervaring);
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek);
 • 23 ADV-dagen (o.b.v. 40-urige werkweek) welke je kan opnemen of (deels) uitbetalen;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Klik hier voor het totaaloverzicht van voorwaarden.Meer informatie?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Mike Vermeer (Senior Innovation Manager), telefoonnummer: +31 (6) 43997100.


Enthousiast? 

Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet! Je kunt reageren door op de sollicitatiebutton te klikken en je sollicitatie te richten aan Leoni van Leeuwen (HR Specialist Recruitment).


*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Dinteloord, Noord-Brabant, Nederland
Innovation

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company

Communicatie, HR, F&C, ICT, Logistiek, Inkoop, Secretariaat, Agrarische Dienst & SHE, Sales.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company Groningen

Raisa Supriatna

HR Specialist Recruitment Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures SensusSimone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Wichard de Groot

HR Specialist Recruitment Cosun Beet Company

Locatie Vierverlaten, GroningenWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!