Skip to content

Bestuurder en secretaris Pensioenfonds Cosun

BredaAlgemeen

Functieomschrijving

Ben je een hands-on pensioenfondsbestuurder en door opleiding en werkervaring deskundig op het vlak van actuariële zaken en risicomanagement? Spreekt ook de rol van secretaris je aan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn namelijk opzoek naar een:


Bestuurder met de aandachtsgebieden actuarieel en risicomanagement en secretaris voor Pensioenfonds Cosun


Wat ga je doen?

Wij bieden en vragen een actieve rol met toegevoegde waarde in een goedlopend paritair samengesteld bestuur. Er is behoefte aan een deskundig bestuurder die tevens binnen het bestuur de rol van secretaris uitoefent en samen met de voorzitter het dagelijks bestuur vormt. Je draait je hand er niet voor om, zelf een beleidsnotitie te schrijven voor het bestuur of een adviesaanvraag voor het VO.


Waar ga je aan de slag?

Je gaat aan het werk voor de Stichting Pensioenfonds Koninklijke Cosun (Pensioenfonds Cosun), een OPF dat een middelloonregeling uitvoert voor een aantal bedrijven binnen Royal Cosun, een agrarisch-industrieel concern dat zijn zetel heeft in Breda en waarvan o.a. Cosun Beet Company en Aviko deel uitmaken. Het Fonds beheert een vermogen van circa 1 miljard euro. Royal Cosun beschikt over een klein eigen bestuursbureau, dat het bestuur, de commissies en de overige organen ondersteunt. Het Fonds kent een 6-koppig bestuur, bestaande uit 4 paritaire vertegenwoordigers, aangevuld met twee onafhankelijke, externe bestuurders. De beleidsdekkingsgraad van het Fonds ligt net onder de 130%. Op de website van Pensioenfonds Cosun tref je het functieprofiel aan, bezoek www.pensioenfondscosun.nl.


Vereisten

Wat breng jij mee?

  • Een academisch werk- en denkniveau
  • Ruime ervaring in de pensioensector
  • Een beschikbaarheid van 0,3 FTE voor het Fonds
  • Minimaal 10 jaar ervaring in actuariaat; je bent bijvoorbeeld actief geweest als adviserend actuaris en deskundig op het gebied van het risicomanagement (geschiktheidsniveau B+ voor deze aandachtsgebieden; op de overige gebieden minimaal niveau A)
  • Sterk in oordeelsvorming èn resultaatgericht
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
  • De ambitie om van toegevoegde waarde te zijn in een team, ook door zaken zelf aan te pakken
  • Een gezonde werklust en drive


Beloning

Pensioenfonds Cosun kent een marktconforme beloning, bestaande uit een vast honorarium, een vacatievergoeding per vergadering en vergoeding van reiskosten.


Informatie:

Voor meer informatie over onze bestuursfunctie kun je contact opnemen met Wilfert van Veldhoven, voorzitter van het bestuur, telefoonnummer +31765303420. 


Enthousiast?

Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet! Je kunt solliciteren door op onderstaande sollicitatiebutton te klikken en je cv en motivatie te richten aan  Wilfert van Veldhoven. 


Je kunt solliciteren tot en met uiterlijk 13 oktober!

Breda, Noord-Brabant, Nederland
Algemeen

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Meer informatie? Neem contact op met:

Leoni van Leeuwen

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients)

Communicatie, HR, F&C, ICT, Logistiek, Inkoop, Secretariaat, Agrarische Dienst & SHE.

Stella van Schaik

HR Specialist Recruitment Cosun, Cosun Beet Company, Duynie Group (Novidon, AgriBioSource, Duynie Feed & Duynie Ingredients) Sales, Quality, Technology, Procestechniek & Techniek

Simone van Gameren

Management Assistent IRS

Vacatures IRS

Vera Gladdines

HR Officer / Advisor Sensus

Vacatures SensusWat kan je verwachten?

Je leren kennen

Indien je goed aansluit op de vacature neemt de HR Specialist Recruitment contact met je op. Dit om alvast een eerste beeld te krijgen en mogelijke vragen van weerszijde beantwoord te krijgen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kom je in contact met jouw mogelijk toekomstige manager en uiteraard is er iemand van HR aanwezig om je als persoon wat beter te leren kennen.

Case

Mogelijk is een case onderdeel van de procedure. Hierin wordt er gekeken hoe je met bepaalde praktijksituaties om zou gaan. Vaak kan de case vanuit huis worden gemaakt en soms maak je de case voor aanvang van het 2e gesprek op locatie.

Het tweede gesprek

Wat goed je bent nog in de procedure! Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper op de zaken in. Daarnaast willen ook deze personen je nog wat beter leren kennen, zodat we zeker weten dat we een mooie match hebben.

Ben jij enthousiast en staat je vacature er niet bij? Vergeet niet een open sollicitatie te doen!